+40 741 286 849contact@orkestra.ro

Ce modificari are Regulamentul acestei campanii?

Noul criteriu de admitere in concurs: Autoritatea domeniului mai mare decat 20

 

  • Ne dorim sa colaboram cu bloggeri la fel de buni ca si din celelalte editii, dar pentru ca avem foarte multe cereri de inscriere, ne-am gandit sa punctam cat este important sa ai “vechime in meserie” inainte de a scrie pentru branduri de top.
  • Si daca nu sunt pe domeniu propriu? (ex. am blog pe platforma ebloguri, blogspot etc) Atunci verific Page Authority (PA). Aceeasi conditie, sa fie mai mare decat 20.
  • Verifica-ti acum autoritatea domeniului / paginii aici: https://moz.com/researchtools/ose/

 

Regula 350:

  Orice articol inscris in concurs va avea minim 350 cuvinte. In caz contrar va primi nota 0 (zero) la criteriul Respectarea brief-ului.

 

Regula Plagiatului:

  Orice articol inscris in concurs trebuie sa aiba continut unic. Articolele vor fi verificate pe parcursul inscrierii in campanie, inainte de jurizare. Daca la verificare va fi gasit plagiat, articolul respectiv va fi descalificat din concurs. La 5 articole plagiate, blogger-ul respectiv nu va mai avea dreptul sa participe la campanie.

 

Modalitatea de calcul a punctajului:

   Vedeti in Regulament mai multe detalii despre noile ponderi in nota finala si aici un simulator de nota

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1GHHzcMndxK_Zo-MO7gNCEf2rVkXK3ACSUSghp0dBpBM/edit#gid=0

 

Vizitele masurate din GA instalat pe blogul vostru:

   La aceasta editie vom masura vizitele venite pe blogul vostru pentru fiecare articol. Pentru aceasta avem nevoie sa dati acces in Google Analytics la [email protected]

Daca nu am domeniu propriu, cum imi calculez autoritatea?

Daca nu am domeniu propriu (adica blogul meu este pe una din platformele WP, ebloguri, blogspot etc), cum imi calculez autoritatea?

Am deja domeniu pe *.com, cu editor WP. Cum instalez Google Analytics (GA)?

Trebuie sa-ti instalezi un plugin. Vezi aici un exemplu https://wordpress.org/plugins/google-analytics-for-wordpress/
Si aici un tutorial despre cum se instaleaza: http://www.wpbeginner.com/beginners-guide/step-by-step-guide-to-install-a-wordpress-plugin-for-beginners/

Cum instalez Google Analytics daca am blog pe domeniu propriu sau pe platforma Blogspot?

Cum instalez Google Analytics daca am blog pe domeniu propriu sau pe platforma Blogspot?

Cum dau acces pe Google Analytics la [email protected]?

Cum dau acces pe Google Analytics la [email protected]?

Se poate instala Google Analytics pe un blog de pe platforma ebloguri?

Se poate instala Google Analytics pe un blog de pe platforma ebloguri?
 • Da, am discutat deja cu ei, instalarea se poate face la cerere. Voi le scrieti si ei va ajuta.

Inscrie-te

Inscrierile se fac in perioada 22 octombrie – 10 decembrie 2014, completand acest formular. Inscrie-te cat mai repede si ai mai mult timp sa participi la mai multe campanii. Mai multe campanii inseamna mai multe puncte, deci mai multe sanse la premiul cel mare: 3800 lei!
Lensa.ro te ajuta la cumparaturile de sarbatori!

Jurizare

Jurizarea este facuta de echipa atelieruldecuvinte.ro care va acorda un punctaj pentru fiecare articol inscris in concurs. Orkestra.ro transmite articolele catre juriu fara a divulga autorul articolului, astfel incat lista finala de castigatori va fi cunoscuta de participanti si sponsori doar la finalul concursului: 10 decembrie 2014. Important: Pentru a afla zilnic ce nota ai obtinut pe fiecare articol si ce scor total ai, trebuie sa inscrii in platforma link-urile catre articolele publicate pe blogul tau.

Juriul va verifica inainte de notare si daca articolele indeplinesc regulile mentionate in regulament: minim 350 cuvinte / articol + plagiat.

Punctajele vor fi vizibile in 4-7 zile de la postarea fiecarui articol.

Pot sa particip la aceasta editie daca nu am domeniu propriu?

Da, daca blogul vostru se afla pe platforme ca ebloguri, blogspot, care permit instalarea GA pe blog si astfel putem cuantifica vizitele pe articol.

Pot sa particip la aceasta editie daca am blog pe WP? NU. De ce?

Pentru ca pe aceasta platforma nu se poate instala GA si nu va putem cuantifica vizitele. Prin urmare va trebui sa va mutati pe domeniu propriu, pe *.com. Noi va ajutam in acest demers. Completati acum chestionarul
https://docs.google.com/forms/d/1vfSM7afEKZYz4RSES7Jp9j4XL-prOZhRuE3wRQ2pOCU/alreadyresponded?usp=send_form si va inscrieti pe lista pentru mutarea pe domeniu propriu.

Trec de pe WP pe domeniu propriu. Gratis acum. Exemple de costuri dupa primul an

OK, trec pe domeniul propriu. Si e Gratis pentru primul an. Si dupa 1 an? Care sunt costurile?

 • Cum va spuneam deja, partenerul nostru pentru aceasta mutare este Appnor.com. Prin urmare eu o sa va fac un calcul estimativ / an, conform preturilor lor, pe care le gasiti la simplisimo.ro. Vom avea deci urmatoarele categorii de costuri:
  1.Costul cu domeniul: un domeniu *.com este 7.5 euro / an + TVA (vedeti aici: http://simplisimo.ro/#domains_chapter) pret preferential in cazul in care hosting-ul este tot la ei
  2.Costul de hosting: 0.95 euro / luna => 9.5 euro / an + TVA (cel mai mic pachet; 2 luni gratuit; vedeti aici: http://simplisimo.ro/#web_hosting_chapter)
  Costul de redirect: 13 usd / an, se va plati catre WP. Daca dupa primul an renunti la redirect-ul de pe WP, continutul noului blog nu este afectat, toata informatia transferata ramane.
  3.Cost aproximativ pe an: 140 lei / an (daca pastrati redirect-ul WP; in caz contrar, aproximativ 100 lei / an)
 • Acestea sunt doar costurile partenerilor nostri. Voi insa sunteti liberi sa alegeti orice furnizor de pe piata
 • Sunt anumite domenii pentru care puteti licita chiar, sa le achizitionati pe viata. Deci fiti pe faza la oferte!

Daca fac transferul pe domeniul propriu, pot sa-mi pastrez blogul pe WP?

Daca fac transferul pe domeniul propriu, pot sa-mi pastrez blogul pe WP?
 • Da, bineinteles. Dar ia in considerare faptul ca un blog pe WP pe care nu s-a mai scris timp de 1 an isi va pierde sever din autoritate. In plus, odata facut upgrade-ul si trecut in liga profesionistilor, de ce te-ai mai intoarce in trecut? ;)
 • Ce inseamna redirect de pe WP? Adica daca scriu ceva pe blogul ce ramane in WP, se duce si catre cel ce va fi *.com? Practic voi avea doua bloguri?

  In momentul in care se va face trecerea pe domeniu propriu, va exista un redirect automat, ceea ce inseamna ca singurul blog vizibil va fi cel de pe *.com. Ceea ce inseamna ca doar domeniul propriu se va actiualiza cu informatie noua.
  Deci nu ar mai face nici un sens intoarcerea la blogul de pe WP, dupa ce acesta nu va capata informatie timp de 1 an, Page Authority-ul sau va fi mult mai mic decat este acum si nu vei fi astfel vizibil in Google.

  Daca se va face transferul pe *.com, cum va arata blogul?

  Exact ca cel de acum pe WP. Desigur vor fi si “unelte” care sa te ajute la o configurare customizata, asa cum iti doresti.

  Scrie articole

  Dupa inscriere vei avea acces la un profil online (username si parola). Acolo poti alege campaniile pentru care doresti sa scrii, in functie de sponsori sau categorii. Te poti inscrie la oricat de multe campanii. Atentie: sunt descalificati din concurs bloggerii care se inscriu la o campanie si nu publica niciun articol pentru campania respectiva.

  Interfata clasament

   

  Gala de premiere

  Premiile vor fi inmanate in cadrul Galei de Premiere ce va avea loc in Bucuresti, in data de 15.12.2014.

  Unde gasesc banner-ele de participant al acestei editii?

  Intra aici http://orkestra.ro/bannere-fall-orkestra/ si ai mai multe formate de banner-e disponibile.
  Contacteaza-ne

  Daca ai nelamuriri, trimite-ne un email si te vom contacta in cel mai scurt timp.